Foto: Marleen Crabbé

 

Wil je weten hoe je snel kunt ontspannen?  Dan ben je hier aan het juiste adres.  Wat ik  je nu ga vertellen over hoe je snel kunt ontspannen, ga je nergens anders vinden.  Dit heb ik door ervaring geleerd.  Het goede nieuws is dat het super gemakkelijk is.

Wat je hiervoor nodig hebt, zijn:

  je ademhaling

  een haarborstel

  een pet/hoed of een stevige haarband

In dit artikel ga ik het niet verder hebben over de ademhaling.  Je kunt de online cursus volgen waarbij je de basis ademhalingstechnieken leert.

Waar ik het wel over ga hebben, is hoe je haarborstel en een pet/hoed of haarband je kunnen helpen om supersnel te ontspannen.

 

 

Je haar borstelen

Wat ik altijd in het handschoenkastje van de wagen heb, is een haarborstel.  Niet eender de welke, maar eentje met everzwijnhaar.  Een haarborstel met varkenshaar of everzwijnhaar is niet bedoelt om je de haarknopen te ontwarren, maar om de sebum van je schedel helemaal over je haarlengte te spreiden, waardoor je haar zijn natuurlijke glans krijgt.  Daarnaast haalt het ook de vuiligheden uit je haar. Zo'n borstel is ook heel zacht voor je haar.

Het is je misschien al overkomen dat je onderweg plots zenuwachtig wordt, terwijl er schijnbaar geen reden voor is.  In zo'n geval, als ik met de wagen ben, durf ik mij aan de kant zetten en begin ik mijn haar te borstelen.  Ik borstel mijn haar op een heel specifieke wijze.

Eerst zoals iedereen, van mijn hoofd naar de haarpunten.
Dan buig ik mijn hoofd naar voren, en borstel ik mijn haar van mijn nek naar mijn haarpunten.
Dan borstel ik mijn haar van links naar rechts en dan van rechts naar links, om dan terug te komen naar mijn uitgangspunt, dwz met mijn hoofd rechtop om mijn haar nog eens te borstelen van mijn hoofd naar mijn haarpunten.

Het is heel ontspannend.  Je zult merken dat de stress die je voelde, gewoon verdwenen is.

 

 

Een hoed, pet of haarband dragen

Op een dag ontdekte ik het volgende.  Ik stapte mijn huis uit en werd plots overweldigd door stress.  Het was zo hevig dat ik verschoot.  Het was overduidelijk dat het niet mijn persoonlijke stress was.

Terwijl ik naar mijn auto stapte, zette ik de pet op die ik nog in mijn hand had.  Mijn verbazing was groot toen ik merkte dat de stress plots verdween van zodra de pet op mijn hoofd was.

Achteraf heb ik ontdekt dat er een wetenschappelijke uitleg voor is.

 

 

Wetenschappelijk

Je haar

Het Amerikaans leger ontdekte dat er op elk haarpuntje een piepklein antennetje is.  Elk antennetje pikt informatie op uit de omgeving en stuurt die informatie naar je brein.  Het brein registreert de informatie en stuurt een antwoord / bevel naar je lichaam (*).

Dit is de reden waarom je soms plots gestrest bent al is er niets gebeurd.  De antennetjes op je haar heeft een bepaalde energiefrequentie opgevangen die je onrustig maakt, of soms zelfs verdrietig.

Wanneer je onrustig, gestrest of verdrietig bent, check eerst bij jezelf:

  heb ik een reden om mij gestrest te voelen? 

  heb ik een reden om mij verdrietig te voelen? 

  heb ik een reden om mij onrustig te voelen?

Als het antwoord "nee" is, dan is de kans groot dat je iets oppikt uit de omgeving waarin je je op dat moment bevindt.  Door je haar te borstelen zoals hierboven beschreven, breng je je aandacht terug naar jezelf.  Je masseert je schedel en je brengt al je antennetjes weer tot rust, en dus ook jezelf.

 

Een pet/hoed of een stevig haarband dragen

Een strak gebonden haarband/tulband zorgt voor een natuurlijke aanpassing van de schedel.  Volgens de technologie van de Kundalini yoga stabiliseert een strak gebonden haarband de vele kleine botten in de schedel, die ons neurologisch systeem en elektromagnetisch veld beïnvloeden.  Wanneer je een hoed draagt, moet het ook een beetje spannen, waardoor je eigen  elektromagnetisch veld niet in de war wordt gebracht door al de verschillende frequenties rondom jou. 

Voorstanders van haarbanden/hoeden/petten beweren dat een lichte druk op de schedel een gevoel van rust en welzijn geeft.  Wel, ik heb zelf mogen ervaren hoe mijn energieveld werd afgeschermd van de chaotische frequenties door gewoon een pet te dragen, waardoor ik weer de rust in mezelf vond.

 

 

Conclusie

Je ademhaling is de krachtigste tool die je hebt, maar je bent niet altijd in de juiste omgeving om een specifieke ademhalingstechniek toe te passen om je emoties en je stress in goede banen te leiden.  Gelukkig hoef je niet verder te blijven rondlopen met een vervelend gevoel: naast een paar keren diep in en uit te ademen, kan je iets doen om snel te ontspannen en de rust in jezelf weer te vinden.

Je kunt kiezen welke methode je het liefst gebruikt: de haarborstel of de hoed.  Je hoeft ze niet per se allebei te gebruiken.

Een haarborstel en een stevige haarband kan je gemakkelijk overal meenemen door ze in je handtas te steken of ze in het handschoenkastje van je wagen op te bergen.

Hou je van hoeden en petten?  Hou jezelf niet in, en koop er eentje.  Je zult er jaren plezier aan hebben en rustiger door het leven wandelen.

Pas deze tips toe en laat mij weten wat jouw ervaring is. smile

 

Wil je leren hoe je correct kunt ademen?

Wil je weten hoe je je kunt ontspannen dankzij je ademhaling?

Wil je weten hoe je meer energie kunt krijgen door je ademhaling?

Dan is deze online cursus "Stop de Stress en Kom tot Rust" hetgeen je nodig hebt!

 

Lees ook: Hoe belangrijk is je haar voor jouw intuïtie

 

 

Vind je dit artikel interessant?

Deel het dan met anderen 👍

 

 

Easy Facebook Like Button