Foto: Marleen Crabbé

 

Wil je weten hoe je snel kunt ontspannen?  Dan ben je hier aan het juiste adres.  Wat ik  je nu ga vertellen over hoe je snel kunt ontspannen, ga je nergens anders vinden.  Dit heb ik door ervaring geleerd.  Het goede nieuws is dat het super gemakkelijk is.

Wat je hiervoor nodig hebt, zijn:

  je ademhaling

  een haarborstel

  een pet/hoed of een stevige haarband

In dit artikel ga ik het niet verder hebben over de ademhaling.  Je kunt de online cursus volgen waarbij je de basis ademhalingstechnieken leert.

Waar ik het wel over ga hebben, is hoe je haarborstel en een pet/hoed of haarband je kunnen helpen om supersnel te ontspannen.

 

Elke emotie heeft zijn favoriet orgaan waarin het nestelt.  Bij verdriet zijn dat de longen.  In die zin zijn alle ademhalingsoefeningen goed om je verdriet te verwerken.

Sommige mensen uiten hun verdriet niet en plaatsen gaandeweg een pantser rond hun hart.  Om die pantser beetje bij beetje te verwijderen is de volledige ademhaling de beste techniek om je hierbij te helpen.

29 juni 2023

 

Je ademhaling is de sterkste helings- en ontspanningsmiddel die je hebt.  Dankzij je adem neem je prana (levensenergie) en zuurstof in je op en laat je bij het uitademen de toxines die in je lichaam zijn, los.

In de jaren ’60 (her)ontdekte Leonard Orr deze krachtige ademhalingstechniek die hij “Rebirthing” noemde.  Waarom noemde hij het “Rebirthing”?  Omdat de meeste mensen die toen deze techniek uitprobeerden hun eigen geboorte herbeleefden en heelden.
 
Jaren geleden vertelde een vriend mij dat toen hij nog een jongeman was, hij betrokken raakte bij een zwaar busongeluk in Marokko in een woestijnachtig gebied.  Er vielen een paar doden en veel gewonden.  Gelukkig voor hem, was hij licht gewond maar wel diep in shock.

Er kwamen Berbers uit de buurt om de gewonden te helpen totdat de ziekenbroeders toekwamen.  Een oud koppel Berbers kwam bij hem staan en nodigden hem uit om verbond te ademen om uit zijn shock toestand te komen en onmiddellijk heling op fysiek, emotioneel en mentaal vlak te brengen.  Dat was exact dezelfde techniek die L. Orr (her)ontdekte in de jaren 60.

Ik vermoed dat deze techniek of zeer gelijkaardige technieken overal in de wereld al sinds mensenheugenis wordt gebruikt.

Bewust ademen is de meest natuurlijke en helende methode van allemaal: het werkt op het fysiek, emotioneel en spiritueel vlak.

 

Kom tijdens deze 3-daagse workshop en

ontdek de kracht van de helende ademhaling die je bevrijdt van

stress, geblokkeerde emoties en belemmerende overtuigingen

 

Wanneer: op 6, 7 en 8 augustus 2023 van 10 tot +/- 17 uur
Mag ik je vragen om op tijd te zijn : we beginnen stipt om 10 uur

Adres: Go for Healing, Honsdonkstraat 11 te Tremelo

Jouw investering: 300 euro

Je brengt mee: een yogamat + een kussen + pen en papier + 2 à 3 dekens (ook al is het heel warm!) + een lichte lunch

Er wordt voor versnaperingen, thee, koffie en water gezorgd

Je schrijft je in via deze link

 

28 juli 2023

 

Hierbij een korte video over de Rookkwarts.

De rookkwarts is je beste bondgenoot om oude emoties te helen. In deze video leg ik uit hoe jij je rookkwarts kiest, welke de verschillen zijn, en hoe die te gebruiken als een helingstool.

 

 

Vergeet niet op de "Follow" knop te klikken!

 

 

 

14 november 2021 

 

Zelfvertrouwen is een regelmatig weerkerende topic.
Wel, juister gezegd, het gebrek ervan.

  Een gebrek aan zelfvertrouwen belet je om je dromen waar te maken.
  Een gebrek aan zelfvertrouwen kost je geld.

Easy Facebook Like Button