28 december 2021

 

Het Pad van de Sjamaan is een pad van transformatie en bewustwording.  Planetair gezien zijn we met z'n allen op het Pad van de Sjamaan.  Vind de moed in jezelf ondanks de donkere nacht.  De nacht is altijd het donkerst net vóór de dageraad.  Voel jij het ook dat de energie lichter geworden is sinds de 21ste december?  Daarom ben ik hoopvol dat de zaken ten goede zullen veranderen in 2022.

In een vorig artikel schreef ik dat het Licht gewonnen heeft (*).  Nu dient de mens zelf de "slechterikken" te verwijderen die het kwade op Aarde in stand houden, mensen onderdrukken, voorliegen, manipuleren en doden.  Het is nu aan de mensen van de Aarde om die strijd aan te gaan.  Zelfs als het beangstigend is, wees niet bang.  Zelfs als het pijnlijk is, doe dan de heling.  Moed is wat we nodig hebben, willen we veranderingen bewerkstelligen.

 

 

Dit is een planetair sjamanistische reis

Het is cruciaal dat wij onszelf vrij maken van de slechterikken en van ons eigen ketenen, want we kunnen niemand redden die nog niet op het punt is gekomen om zich zelf te bevrijden.  Het is als in een relatie waarin één van de partners of kinderen mishandeld wordt.  Je kan diegene die mishandeld of misbruikt wordt niet helpen zolang hij/zij niet zelf de eerste stappen zet om zichzelf te onttrekken aan die situatie.

Waarom worden we niet gered?  Omdat we uit deze situatie dienen te leren.  De mens moet de stappen zetten naar zelfbevrijding.  Om daar te geraken is er een bewustzijnsevolutie nodig en het ontwikkelen van een aantal kwaliteiten.  En ja, het is pijnlijk.  En ja, het Pad van de Sjamaan is geen gemakkelijk pad.  We moeten erdoor want niemand kan ons bevrijden.  Alleen wij kunnen onszelf bevrijden.  Eenmaal dat we de les geleerd hebben, zal die les zich niet meer aandienen.

 

 

Het Pad van de Sjamaan vraagt dat wij

  de connectie met onszelf herstellen
  de moed in onszelf vinden
  onze kracht vinden
  ons losmaken van de eigen ketenen
  de persoon worden die we werkelijk zijn

 

 

Op dit pad leren we

  van onze angsten
  onszelf te helen
  onze grenzen stellen
  wat onze kracht is
  "neen" zeggen

 

 

Wat als ons bewustzijn niet evolueert?

Zolang we ons verstoppen en beven van angst, luisteren naar al hetgeen we via de TV en radio horen, en doen wat ons verteld wordt zonder ons hierbij vragen te stellen, zal het steeds moeilijker worden.  Waarom?  Omdat alles in het universum stuwt naar leven en evolutie.

Het hoofd in het zand blijven steken, is geen optie.  De situatie zal steeds moeilijker en pijnlijker worden totdat we op het punt komen dat we zeggen: "nu is het genoeg!".  Mensen die in een destructieve relatie zaten, begrijpen exact wat ik bedoel.  Leer "nee" zeggen.

Ik begrijp je verdriet en je onmacht volkomen als er iemand die je nauw aan het hart ligt, de leugens, de manipulatie en de chantage niet doorziet.  Jammer genoeg kan je niets voor hem/haar doen tot het moment dat hij/zij zich vragen begint te stellen, en de eerste stap zet naar zelfbevrijding.

 

 

De Krijger

Wat we wel kunnen doen is onszelf zijn.  In onze kracht staan en ons Licht uitstralen.  Ons eigen wonden helen.  Hoe meer we ons eigen wonden helen, hoe meer we stralen.

We zijn allemaal krijgers.  Ieder van ons is een krijger wanneer het er op  aankomt om ons leven, onze kinderen en onze vrijheden te beschermen.

Maak de wijze krijger in jou wakker!  Dit is het Pad van de Sjamaan.

 

Ik wens je voor 2022 een visie van een mooie toekomst.

Ik wens je de kracht, de moed, de liefde en de verbinding
die nodig zijn om van die visie een realiteit te maken.

 

 

Lees ook

De overwinning is aan ons!

De Spirituele Krijger

 

Easy Facebook Like Button