23 juli 2021

 

 

Dit laatste anderhalf jaar heb ik verschillende telefoontjes gekregen van mensen die mij zeggen dat ze verlicht zijn, maar ... dat ze nu zwaar depressief zijn, of dat ze meer en meer in beslag worden genomen door duistere krachten, of dat ze een fysiek letsel aan over gehouden hebben.

Mijn persoonlijk verlichtingsmoment was in de jaren 1990.  Het was een heel veilige ervaring waarvoor ik tot op de dag van vandaag dankbaar en blij aan terugdenk.

Wat maakt het verschil tussen hun ervaring en mijn persoonlijke ervaring?
Wat hebben die mensen in gemeen waardoor hun verlichtingsmoment overschaduwd wordt?

De drang om verlicht te zijn of het gevoel van niet genoeg tijd te hebben, kunnen een valkuil zijn waardoor mensen hun innerlijk kompas niet volgen, maar hun ego.  Daarin ligt het gevaar.

Op weg naar de verlichting krijg je verschillende verlichtingsmomenten en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.  Die momenten krijg je wanneer je lichaam en je geest hiervoor klaar zijn.  Het is een natuurlijk proces dat je niet kan forceren.

In de loop van de jaren word je opnieuw en opnieuw getest door grotere spirituele uitdagingen die in je schoot gegooid worden.  Zo groei je steeds verder en verder naar je eigen verlichting toe.  Dit is een proces.

Verlicht zijn impliceert naar mijn mening, dat je die enorme hoeveelheid licht in je dagdagelijks leven kunt uitdragen. Om dat te kunnen doen, moeten je lichaam en je geesteskracht sterk ontwikkelt zijn en volledig aangepast zijn aan een steeds groter lichtgehalte.

Wat ik hoorde toen ik met die verschillende mensen aan de telefoon sprak, is dat ze geen besef hebben van de mogelijke hinderpalen op hun meditatie-pad. Ze beginnen er aan zonder een reiskaart in handen te hebben.

Hier volgt een stukje informatie die ik doorkreeg in dit verband.

 

Lieve vrienden,
Lieve broeders en zusters op Aarde,

We zien dat jullie grote sprongen voorwaarts doen in jullie bewustzijn evolutie.

Het grote probleem voor velen onder jullie, is dat jullie geen cultuur hebben in meditatie en spiritualiteit.

Velen die jullie leren mediteren hebben zelf niet genoeg kennis of bagage om jullie op te vangen wanneer nodig.

Sommige onder jullie beginnen aan een intensieve meditatie "marathon" zonder dat het lichaam klaar is om de enorme hoeveelheid licht op te vangen.

Anderen zijn in de geest nog niet krachtig genoeg om te kunnen omgaan met hun ervaringen.

Maar het grootste gevaar van allen is de naïviteit en de onwetendheid.

Wanneer je zelf geen of niet veel ervaring hebt, vraag aan iemand die ervaring heeft om in veiligheid je wegwijs te maken in de wonderenwereld van de meditatie.

Onthoud dit:

Zo boven, zo beneden
Zo beneden, zo boven

 

 

En jij? 

Heb je een nare ervaring ten gevolge van je meditatie?

Ik begeleid je om je lichaam, je emoties en je spiritueel welzijn weer in balans te komen.

 

 

 

Getuigenis

Getuigenis

Marleen is top in haar vak. Marleen bracht inzicht in het belang van juist ademhalen. Dank zij haar oefeningen ben ik erin geslaagd om na een zware dagtaak mijn hoofd vrij te maken. ‘Go for Healing’ is zeker aan te raden voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren en zoekt naar innerlijke rust. (Kristien)
Getuigenis

Getuigenis

Ik vind Marleen een wijze vrouw en ze is voor mij de afgelopen periode een vertrouwenspersoon, mental-/spiritual coach geweest. Ik ben van nature altijd al een gevoelig persoon en een denker geweest en dan is het heel fijn dat Marleen er voor je kan zijn met haar hele ‘zijn’.Een uurtje Marleen was voor mij echt ‘ME-TIME’. Als ik op deze bewogen periode terugkijk, voel ik me nu veel zelfverzekerder, sterker, emotioneel stabieler en heb ik minder lichamelijke klachten als hoofdpijn en rugpijn. Dankjewel Marleen voor alles wat je voor mij hebt kunnen betekenen! Ik ben je heel dankbaar! (Petronella)

Easy Facebook Like Button