Wist je dat er jaarlijks 2 000 mensen sterven door zelfdoding?
Dit is de zevende meest voorkomende doodsoorzaak in België.

Na een zelfdoding van een dierbare, blijf je met verdriet en met vragen achter.

Waarom heeft mijn dierbare zelfmoord gepleegd?

Waarom heb ik dit niet zien aankomen?
Waarom heb ik hem/haar niet kunnen helpen/redden?

Je blijft met een schuldgevoel achter.

In Israël hebben ze een studie gedaan, bij mensen die de holocaust overleefden en hun afstammelingen.  Het blijkt dat al de afstammelingen kampen met zware depressies, angstaanvallen of krijgen verschrikkelijke nachtmerries ivm oorlog.  Onderzoekers hebben ontdekt dat op de chromosomen van al de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen een soort 'vlek' is.
Die 'vlek' is niet terug te vinden op de chromosomen van de afstammelingen van mensen die de oorlog en de holocaust niet hebben meegemaakt.

Dit is een heel belangrijk gegeven dat ik je vraag te onthouden bij het verder lezen van dit artikel.

 

Ergens in het voorouderlijke familiesysteem is er een pijn, die vraagt om geheeld te worden.

Die pijn kan zich onder verschillende vormen voordoen, en zolang het niet geheeld is, wordt het doorgegeven aan de volgende generaties.

Stel je voor.  Je voorouders leven in een tijdperk waar er absoluut geen plaats is om lang stil te staan bij hun emotionele en mentale pijnen.  Zij moeten zorgen dat zij en hun kinderen in leven blijven.  Het leven is hard ; vol gevaren.  Het is een kwestie van overleven!

In elke familie zijn er emotionele pijnen die van de ene generatie op de andere overgaan.  Dit is niet onlogisch, want jij draagt de, positieve en negatieve, ervaringen van je voorouders in je DNA en in je cellen.

De nooit geheelde pijnen worden doorgegeven van generatie op generatie, totdat er iemand in de bloedlijn bereidt is om die pijn te voelen en te helen.

 

Je kan hetzelfde zeggen van overtuigingen.  Een bepaalde overtuiging kan in een familie heel hardnekkig aanwezig zijn.  Die overtuiging was waarschijnlijk heel nuttig in de tijd van je voorouders om te kunnen overleven, maar in jouw leven, nu, kan deze heel nefast zijn, en jou belemmeren om open te bloeien.

Wij mogen niet vergeten dat ieder van ons, een brug is tussen de voorgaande en de volgende generaties.  Wanneer jij een bepaalde pijn heelt, die zich in jouw leven of in jouw familie voordoet, wordt de vicieuze cirkel doorbroken en zijn de komende generaties vrij van die pijn.

 

Voorouders zijn mensen van je bloedlijn die een bepaalde graad van bewustzijn hebben en die nu in het Licht staan.
Elke familie heeft zijn voorouders, maar meestal staan we er niet bij stil dat onze wortels bij hen liggen.
Behalve de begrafenismis, en misschien een herdenkingsmis, wordt er niet veel gedacht en eer betoond aan de voorouders.

Het is niet alleen kommer en kwel: je erft ook heel mooie kwaliteiten, inzichten, kennis en wijsheid van je voorouders!
Je voorouders willen echt wel dat hun afstammingen, jij dus, helpen en dat jij gelukkig bent.

 

Ik hoop dat dit artikel je inzicht geeft in het voorouderlijk gegeven.  We erven pijnpunten en kwaliteiten, die terug te vinden zijn in onze DNA, cellen en chromosomen.  We kunnen daar niet omheen.

 

Wil je een rouw- & zielenbegeleiding of een voorouderlijke healing op individuele basis?

 

 

 

WorkshopMaak van je voorouders je bondgenoten

 

In dit gratis e-Book, "Ken de waarheid over je voorouders, waardoor je leven soepel verloopt", lees je:

  wie je voorouders zijn
  waarom het belangrijk is om hen te erkennen
  waarom zij jou nodig hebben
  waarom heb jij hen nodig

En natuurlijk ook, wat kan jij doen om de energieblokkade die in jouw familie is, en die jou belet om een gemakkelijk en gelukkig leven te leiden, te deblokkeren zodat de vrij gekomen energie beschikbaar is voor jou.

Ja, ik wil dit gratis e-boek!

 

Vind je dit artikel interessant?
Mag ik je vragen om het door te sturen naar je vrienden, familie, kennissen?
En/of plaats een dikke duim hieronder :-)
Dankjewel!
laughing 

 

Easy Facebook Like Button

Getuigenis

Getuigenis

Marleen is top in haar vak. Marleen bracht inzicht in het belang van juist ademhalen. Dank zij haar oefeningen ben ik erin geslaagd om na een zware dagtaak mijn hoofd vrij te maken. ‘Go for Healing’ is zeker aan te raden voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren en zoekt naar innerlijke rust. (Kristien)
Getuigenis

Getuigenis

Ik vind Marleen een wijze vrouw en ze is voor mij de afgelopen periode een vertrouwenspersoon, mental-/spiritual coach geweest. Ik ben van nature altijd al een gevoelig persoon en een denker geweest en dan is het heel fijn dat Marleen er voor je kan zijn met haar hele ‘zijn’.Een uurtje Marleen was voor mij echt ‘ME-TIME’. Als ik op deze bewogen periode terugkijk, voel ik me nu veel zelfverzekerder, sterker, emotioneel stabieler en heb ik minder lichamelijke klachten als hoofdpijn en rugpijn. Dankjewel Marleen voor alles wat je voor mij hebt kunnen betekenen! Ik ben je heel dankbaar! (Petronella)