12 februari 2020

 

Mensen doen veel om uit hun problemen te komen, maar vergeten om hun energie in evenwicht te brengen.  Zonder je energie te veranderen, wordt het zeer moeilijk om een blijvend resultaat te bekomen.

De aura is een heel belangrijk element van je energetisch systeem.  In dit artikel gaan we de aura nader bekijken.

Maar eerst een paar vragen:

  Loopt je leven niet zo lekker?
  Ben je regelmatig ziek?
  Ben je hypergevoelig, en kan je geen grenzen stellen?
  Ben je omringd door mensen die je leegzuigen?
  Trek je mensen aan die jou miseries veroorzaken?

De aura, ook wel (bio)energetisch veld genoemd, is volgens de kundalini yoga de achtste chakra.  Voor anderen is de 8ste chakra iets anders, maar dat is nu even niet relevant.  Wel is het belangrijk dat je de rol van je aura begrijpt.

 

 

Wat is de aura

Alles wat leeft heeft een eigen (bio)energetisch veld rond zich, ook aura genoemd.  Een mens, een dier, een boom, een plant, een steen hebben een aura.

Levenloze voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een kam, een ring, een mes, hebben ook een energetisch veld, maar dit veld is gecreëerd door diegene die het voorwerp gebruikt.  Het is dus geen eigen energetisch veld.

De aura heeft de vorm van een ei, waarin de mens staat. De aura van een mens bestaat uit 10 lagen ook wel lichamen genoemd.  De meest bekende zijn het fysiek-, etherisch-, emotioneel-, mentaal- en spiritueel lichaam.

 

 

Hoe ziet de aura eruit

Een gezonde aura heeft de vorm van een rechtstaand ovaal. Je fysieke lichaam staat in die ovaal.

De aura is 1 à 2 armlengtes boven je hoofd, onder je voeten, links, rechts, voor en achter jou. Wanneer je uit de lucht naar jezelf zou kijken, zou je zien dat je licht uitstraalt.

De aura is beweeglijk en het verandert van kleur en vorm volgens verschillende factoren:

  je emoties en gevoelens,
  ben je in een dichtbevolkte omgeving of op het platteland,
  ben je jong of oud,
  ben je ziek of gezond.

Je bent, bijvoorbeeld woedend, dan kleurt je aura rood en zullen bliksemschichten in te zien zijn voor iemand die de aura’s ziet.

Ben je aan het mediteren, dan stroomt de energie rustig in je aura, en zal deze wit, goud of violet kleuren.

Bij mensen die veel in hun hoofd zitten, is hun aura breed rondom hun hoofd en smal rond de rest van hun lichaam.

Bij iemand die jong is, is de aura aan de voorzijde van het lichaam veel breder dan aan de rugzijde.

Bij iemand die oud is, is het omgekeerde waar: de aura is breder aan de rugzijde dan aan de voorzijde.

Wanneer je ziek wordt, is dat, voor iemand die de aura’s ziet, al lang zichtbaar in je aura.  Sommigen kunnen zelfs zeggen welk soort ziekte zich aandient.

 

 

De functie van de aura

Aan het ene uiterste van het spectrum zien we een sterke en lichtrijke aura; de chakra’s zijn mooi uitgelijnd; de persoon is Eén met het Universum: hij is verlicht.

Aan het ander uiterste van het spectrum, zien we een aura die ongeveer 15 cm breed is; de chakra’s zijn weinig ontwikkeld en in disharmonie: de mens is een verschrikkelijk wreed wezen.

De functie van de aura is om jou te beschermen.  Wanneer het sterk is, heeft het ook de functie om positieve mensen en situaties naar jou toe te trekken.

Natuurlijk wanneer je aura zwak of in onevenwicht is, verliest het zijn beschermende functie.  Ook kan je dan moeilijk grenzen stellen, verlies je ook aan zelfvertrouwen, ben je angstig, en geraak je in situaties betrokken die weinig bevorderend zijn voor jouw gezondheid en geluk.

 

 

Waarom je aura versterken

Van mijn 6 jaar tot ongeveer mijn 31ste werd ik dikwijls op straat achtervolgt.  Met de jaren had ik een aantal trucjes ontwikkeld voor mijn eigen veiligheid te verzekeren, maar het loste het probleem niet op.

Er kwam een totale omkering toen ik in de leer ging bij een Chinese meester (naar aanleiding van een droom*).

Tijdens mijn opleiding bij de Chinese meester heb ik heel hard aan mijn energie gewerkt.  Het was een intense tijd, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen: mijn energie, mijn chakra’s en mijn aura kwamen in evenwicht, en sindsdien ben ik nooit meer achtervolgt geweest.

Het is pas tijdens mijn opleiding voor Kundalini Yoga docente, dat het belang van de aura werd benadrukt en uitgelegd.

Wanneer je een zwakke aura hebt, ben je kwetsbaar voor alles wat langs en door je heen gaat.  Je vindt het moeilijk om “nee” te zeggen, en om je grenzen te stellen.  Je valt regelmatig ziek.  Je trekt weinig betrouwbare mensen en situaties aan.  Je leven hapert, je bent niet in de flow van je leven.  Het is moeilijk voor jou om te weten waarom je op Aarde bent en wat je wilt doen in je leven.

De aura combineert de effecten van alle chakra’s samen.
Werk je aan je aura, dan heeft dat een invloed op alle chakra’s.
Werk je aan één chakra, dat heeft ook een invloed op je aura, maar niet op al de andere chakra’s.

Naarmate je aura sterker en lichtrijker wordt,

  heb je een veel beter gevoel over jezelf,
  je hebt meer zelfvertrouwen,
  je stelt je grenzen op een goede manier,
  je bent gezond(er),
  je voelt je veilig,
  je weet waarom je op Aarde bent,
  je hebt een mooie uitstraling,
  je engelachtige structuur ontplooit zich,
  je merkt dat het Universum alles in het werk stelt om aan je behoeften tegemoet te komen.

Op een meer subtiel niveau is je aanwezigheid al voldoende om de mensen rondom jou te helen.

 

Op het einde van de workshop “Van Karma naar Vrijheid” ken je de krachtige, geheime gewoontes om je aura sterk en gezond te houden, zodat jij je veilig, zekerder en gezonder voelt.

Wil je meedoen?

 

(*)  Droom opstelling

 

Vind je dit artikel interessant?
Stuur je het door naar familie, vrienden, buren en kennissen?
En/of plaats een dikke duim hieronder 
Dankjewel! laughing

 

 

GRATIS DOWNLOADEN

 

Easy Facebook Like Button

Getuigenis

Getuigenis

Marleen is top in haar vak. Marleen bracht inzicht in het belang van juist ademhalen. Dank zij haar oefeningen ben ik erin geslaagd om na een zware dagtaak mijn hoofd vrij te maken. ‘Go for Healing’ is zeker aan te raden voor iedereen die zijn levenskwaliteit wil verbeteren en zoekt naar innerlijke rust. (Kristien)
Getuigenis

Getuigenis

Ik vind Marleen een wijze vrouw en ze is voor mij de afgelopen periode een vertrouwenspersoon, mental-/spiritual coach geweest. Ik ben van nature altijd al een gevoelig persoon en een denker geweest en dan is het heel fijn dat Marleen er voor je kan zijn met haar hele ‘zijn’.Een uurtje Marleen was voor mij echt ‘ME-TIME’. Als ik op deze bewogen periode terugkijk, voel ik me nu veel zelfverzekerder, sterker, emotioneel stabieler en heb ik minder lichamelijke klachten als hoofdpijn en rugpijn. Dankjewel Marleen voor alles wat je voor mij hebt kunnen betekenen! Ik ben je heel dankbaar! (Petronella)